Oulun saunan oululainen: Taina Ronkainen

Share

Väitän olevani meistä se, joka kipeiten kaipaa yleistä saunaa Ouluun! Saatan nimittäin olla Suomen ainoa omakotitaloasuja, jolla ei ole omaa saunaa. Minua ei tarvinnut kauan saunaseuraan houkutella, sillä tiedossahan oli lisääntyvässä määrin saunakutsuja ja jopa omaa pihasaunaa isomman yhteisen haaveen toteuttaminen!

Lempipaikkani yleisistä saunoista on Harjutorin puulämmitteinen sauna Torkkelinmäessä Helsingissä. Siellä aika pysähtyy ja on ihan luontevaa vilvoitella saunaoluen ja pappojen kanssa kadunvarressa. Oulun saunasta tulee toki nykyaikaisempi, mutta uskon, että Tuiran uimaranta, saunaperinteiden kunnioittaminen ja oululaiset ihmiset luovat meillä oman ainutlaatuisen hengen ja puitteet. Sinne veisin ilomielin niin kaksi poikaani kuin ulkomaiset vieraatkin.

Olen mediatyöläinen oululaisessa animaatioalan yrityksessä. Saunahankkeessa minua kiinnostaa saunakulttuuriin ja hyvinvointiin liittyvä suunnittelu- ja konseptointityö. Parhaimmillaan saunan lauteille jää kaikki turha kiire ja kuona. Mieli rauhoittuu ja ihokin huutaa hallelujaa.

Alkuperäinen artikkeli (fb).