Göteborg juhlii saunalla ja merikylpylällä

Share

Göteborg juhlistaa 400 vuotispäiviään vuonna 2021 Jubileumsparken-puistolla. Puiston suunnittelu ja rakentaminenkin on jo hyvässä vauhdissa, yhtenä ensimmäisistä komponenteista valmistui  yleinen sauna Svettekörkan (”hikikirkko”).

Ilmaiseksi varattavissa oleva sauna on osoittautunut erittäin suosituksi, ja seuraavaksi alueelle on valmistumassa fribad, merikylpylä. Samoin kuin sauna, kylpylä rakennetaan talkoovoimin, ja valmistuu heinäkuun 2015 lopussa. Työpajat vetää saksalainen raumalabor berlin -arkkitehtitoimisto.

Frihamnenin, vanhan satama-alueen, uudiskäyttö sisältyy ”Jokikaupunki”-ohjelmaan, ja on hieno esimerkki kaupungin keskellä sijaitsevien ranta-alueiden rohkeasta ja monipuolisesta käyttämisestä. Tästä voitaisiin Oulussakin ottaa mallia…?

-> Englanninkielinen esite Älvstaden-ohjelmasta.