Jo 2000 löylytetty tänä kesänä

Share

 

Kesän Saunan 2000. asiakas oli oululainen Marcus Mäkelä (oik.) 2.8.2015
Kesän Saunan 2000. asiakas oli oululainen Marcus Mäkelä (oik.) 2.8.2015

Talkooväen voimin toimivalla Oulun Rantasaunaseuran ry:n Kesän Sauna -saunalautalla löylytettiin sunnuntaina 2.8.2015 tämän kesän 2000. saunavieras. Oululainen Marcus Mäkelä kertoi käyneensä saunalla jo viime vuonna, ja tänä kesänä muutaman kerran.  Oman kerrostaloasunnon saunan löylyt eivät vedä vertoja Kesän Saunan löylyille. Muistoksi käynnistään Mäkelä sai  Kesän Sauna -rintamerkkejä ja harrastuksen jatkamiseen kannustamiseksi kaksi sarjalippua, joista toinen päätyi saunaseuraksi tulleelle kaverille Harri Suomelalle.

Oululaiset ovat ottaneet Kesän Saunan omakseen ja koleista ilmoista huolimatta viime vuoden 2500 saunavieraan määrä tulee ylittymään tänä kesänä. Yleinen sauna on kiinnostanut myös matkailijoita, vieraita on lautalla käynyt ainakin 26 maasta. Suurin osa saunavieraista on kuitenkin oululaisia. Sukupuolijakauma on hyvin tasainen, ikäjakauma vauvasta vaariin. Saunalla käy usein lapsiperheitä.

Saunavieraiden palaute yleisestä saunasta Tuiran uimalassa on ollut yksituumaisen kiittävää, tyytyväisyydestä kertoo myös kasvava vakisaunojien joukko. Saunan talkoojoukkokin on kasvanut viime vuodesta. Lämmittäjiä on nyt runsas 60 henkeä, huoltotöitä tekee lisäksi parikymmentä vapaaehtoista. Talkootyötä saunan lämmitykseen ja lautan huoltoon kertyy tänä kesänä lähes 1500 tuntia. Sauna on auki säännöllisesti 31.08. asti ja syyskuun alkuviikot ilmojen ja kysynnän mukaan. Elokuussa saunomisen ohessa on tarjolla useampia LÖYLYÄ!-kulttuuritapahtumia, mm. kuoroesityksiä.

Saunakulttuuri on Suomessa selkeässä nousussa. Nykyaikainen yleinen sauna on laadukas puulämmitteinen sauna ja yhteisöllinen keskus kaupunkilaisille. Sellainen tarvitaan myös Ouluun. Oulun viimeinen pysyvä yleinen sauna kuitenkin suljettiin Toivoniemessä liki kolmekymmentä vuotta sitten.

Oulun Rantasaunaseura ry ja talkooväki haluavat saunalautalla mahdollistaa oululaisille laadukkaan yleisen saunan ainakin kesäkuukausiksi. Tavoite on pysyvän ympärivuotisen yleisen saunan perustaminen Ouluun. Elokuussa 2015 yhdistys tulee esittämään yhdyskuntalautakunnalle pyynnön käynnistää yleisen saunan kaavoitus Tuiran uimalan yhteyteen.

Lisätietoja:

  • Kesän Sauna -saunalautta on avoinna ma-pe klo 17-21, la-su 14-21 (tarkista päivän aukiolo sekä LÖYLYÄ!-kulttuuritapahtumien ohjelma kotisivuilta www.oulunsauna.fi),
    Koskitie 58, Tuiran uimala, Oulu
    saunalippu 4€, mukaan uima-asu ja pyyhe.
  • Mukaan talkoisiin pääsee kotisivuilta löytyvien ohjeiden mukaan sekä saunan facebook-ryhmiin liittymällä.
  • Oulun rantasaunaseura ry  www.oulunsauna.fi
  • Yhdistyksen puheenjohtaja Markku Seppänen, 040-7457 314, markku@oulunsauna.fi
  • Yhdistyksen sihteeri Pekka Tuominen, 0400-599932, pekka@oulunsauna.fi